ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζω τα μακαρόνια.
- Ετοιμάζω τον κιμά: Τον σοτάρω με 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σβήνω με λίγο κρασί, βάζω 2 ντομάτες περασμένες από το μούλτι, λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και σιγοβράζω.
- Στρώνω τα μακαρόνια με τον κιμά εναλλάξ.
- Πριν ρίξω την μπεσαμέλ ρίχνω κεφαλοτύρι τριμμένο πάνω από τα μακαρόνια.
- Ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Μπεσαμέλ:
- 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
- 150 γραμ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο
- μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- Πάνω από την μπεσαμέλ ρίχνω τυρί γκούντα τριμμένο.