ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΟΝΕΙΡΟ
Υλικά
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 - 2 κιλά μαλακό αλεύρι
Οδηγίες
Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη).
Τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.
Τους στοιβάζουμε σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.
Τους στοιβάζουμε σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη.
Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)
Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)