ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες!
Υλικά
- 600 γραμμάρια τριμμένη κολοκύθα
- 350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 150 ml ελαιόλαδο (αφήνουμε 3κ.σ. για το ταψί)
- 3 αυγά
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
- 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 250gr φέτα
- 200 γραμμάρια μυζήθρα νωπή
- 100gr regato για πασπάλισμα από πάνω
- Λίγο αλάτι λόγω τυριών και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα και το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κατεβάσει τα πολλά υγρά.
- Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
- Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια παίρνουμε στα χέρια λίγη-λίγη την κολοκύθα, τη στύβουμε ελαφρώς (δε χρειάζεται να φύγουν όλα τα υγρά της) και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί εσωτερικά.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki