ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
1300 γρ. Σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό απο 1 πορτοκάλι.
Λίγη μαστίχα
Χυμό απο 1 λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα.
Πλένω το σταφύλι, βαζω σε κατσαρόλα στρώσεις σταφύλι με ζάχαρη ενναλαξ και το βάζω το ψυγείο όλο βραδυ.Την επόμενη τον ένα πορτοκάλι και βαζω στη φωτιά
Όταν πάρει βράση για 5 λεπτά το αφήνω να λίγες ώρες και μετά το δένω σε δυνατή φωτιά μαζί με τη μαστίχα για περίπου 10 -15 λεπτά . Στο τέλος Ρίχνω το λεμόνι..
Παίρνω αμύγδαλα τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να βράσουν για 3-4 λεπτά τα σουρώνω , τα ξεπλένω με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζω, τα κόβω στη μέση και τα βάζω σε ένα τηγάνι για δύο-τρία λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, έπειτα τα ρίχνω μέσα στο γλυκό.
Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)
Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)