ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΟΛΕΜΟΝΑΤΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!
Υλικά:
(η ποσότητα των υλικών είναι κατά προτίμηση)
- Φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα
- Κάρυ
- Ελαιόλαδο
- Κρασί λευκό
- Λεμόνι
- Μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, κάρυ και λίγο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μαριναριστεί.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στο ΚΑΥΤΟ τηγάνι και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. (το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό για να διατηρήσει το κοτόπουλο τα ζουμιά του).
- Αφού ροδίσει το κοτόπουλο, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε τα υγρά να εξατμιστούν λίγο, ώστε να μείνει μόνο το λαδάκι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το μουσταρδολεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές, φρυγανισμένο ψωμί και τζατζίκι!!
Καλή απόλαυση!
Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Πειραματίσου με αυτή τη συνταγή με διάφορα είδη μουστάρδας (π.χ. Dijon, με μέλι).
- Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά σκόρδο σε σκόνη στο μείγμα μαρινάρισματος.
- Αν θέλεις μια πιο πικάντικη γεύση, πρόσθεσε λίγο τσίλι ή πιπέρι καγιέν.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News!