ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ
Υλικά
- 2 κιλά πιπεριές
- 7 - 8 σκελίδες σκόρδο
- μερικά κλωναράκια μαϊντανό
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε 20 λεπτά από τη μια πλευρά και τις γυρίζουμε άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά, κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
- Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά.
- Βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό, αλάτι, ξύδι και λάδι και το κρατάμε στο ψυγείο.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο.
- Αν θέλουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό - μισό, εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.
Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni
Ακολουθήστε μας στο Google News!