Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ


Υλικά

  • 2 κιλά πιπεριές
  • 7 - 8 σκελίδες σκόρδο
  • μερικά κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
  • αλάτι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε 20 λεπτά από τη μια πλευρά και τις γυρίζουμε άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
  3. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά, κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
  4. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά.
  5. Βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό, αλάτι, ξύδι και λάδι και το κρατάμε στο ψυγείο.
  6. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο.
  7. Αν θέλουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό - μισό, εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ

Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget