Ιμάμ μπαϊλντί



ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ

Έγινε γλύκισμα!!

Υλικά
1 κιλό και 200 γρ. μελιτζάνες
5 - 6 ντομάτες
6 κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένω τις μελιτζάνες, κόβω στην άκρη το κοτσάνι και βγάζω λίγο τη φλούδα σε λωρίδες.
Κάνω μια σχισμή, τις βάζω σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνω μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο - τρεις φορές.
Τις βγάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σοτάρω τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια με το λάδι να μαραθούν και να γυαλίσουν, ρίχνω το σκόρδο, το μπαχάρι και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και αφήνω να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά.
Μόλις το κατεβάσω ρίχνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Με δυο πιρούνια ανοίγω τις μελιτζάνες και τις γεμίζω με τα κρεμμυδάκια.
Τη γέμιση που περισσεύει τη βάζω ανάμεσα.
Επάνω βάζω λεπτοκομμένες φετούλες ντομάτας και ψήνω στους 230 βαθμούς μέχρι να μελώσει.



ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni