ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμαρια παγωμενο ανάμεικτο πρόβειο και αγελαδινό βούτυρο
250 γραμμαρια αμύγδαλο καβουρδισμενο στους 160 βαθμους για 15 λεπτά
2 κουταλακια του γλυκου μπέικιν πάουντερ
4 βανίλιες
220 γρ. άχνη ζάχαρη
60 ml κονιάκ
1200 γραμμαρια αλευρι για ολες της χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το κονιάκ, τα αμυγδαλα και τέλος σιγά - σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους, τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα, τις παταμε λίγο πάνω με το δάχτυλο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 με 30 λεπτα ανάλογα το φούρνο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο, ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη και μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους περνάμε.
Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους, τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα, τις παταμε λίγο πάνω με το δάχτυλο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 με 30 λεπτα ανάλογα το φούρνο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο, ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη και μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους περνάμε.