ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 2 κούπες (δοσομετρητή των 250 ml) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 κούπα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
- 1 κούπα νερό
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
Για το γλάσο:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 3 κσ. κακάο
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τ' αυγά με τη ζάχαρη ν' αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το νερό.
- Κοσκινίζουμε τ' αλεύρι με το κακάο, τις βανίλιες και τα χτυπάμε σταδιακά στο προηγούμενο μίγμα.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25 x 25 και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Όταν ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το κακάο.
- Όταν ομογενοποιηθεί βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το ζεστό γλάσο πάνω στη Σοκολατόπιτα.
- Τέλος βάζουμε την τρούφα!