ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ CHEESECAKE
Γλυκάκι χωρίς τύψεις !!
Υλικά για 5 μπολάκια
Για την κρέμα
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2%
200 γραμμάρια κρέμα τυρί light
3 κουταλιές στέβια
Χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
100 γραμμάρια περίπου μπισκότα πτι μπερ με βρώμη και μέλι
20 γραμμάρια βούτυρο lurpak
Κομπόστα βύσσινο το 1/3 της συσκευασίας
1 κουταλιά γεμάτη στέβια
1/2 κουταλάκι σκόνη ζελατίνη αραιωμένη σε 2 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο multii τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο να γίνουν σαν άμμος.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός στα υλικά της κρέμας.
Βάζουμε μία μικρή ποσότητα κομπόστα βύσσινο σε ένα σκεύος και αφήνουμε να πάρει βράση μαζί με τη στέβια.
Αραιώνουμε τη ζελατίνη, ρίχνουμε στο βύσσινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά μπισκότο στο μπολ, κρέμα τυριού, ξανά μπισκότο και τελειώνουμε με την κρέμα τυριού.
Γαρνίρουμε με την κομπόστα βύσσινο.
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2%
200 γραμμάρια κρέμα τυρί light
3 κουταλιές στέβια
Χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
100 γραμμάρια περίπου μπισκότα πτι μπερ με βρώμη και μέλι
20 γραμμάρια βούτυρο lurpak
Κομπόστα βύσσινο το 1/3 της συσκευασίας
1 κουταλιά γεμάτη στέβια
1/2 κουταλάκι σκόνη ζελατίνη αραιωμένη σε 2 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο multii τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο να γίνουν σαν άμμος.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός στα υλικά της κρέμας.
Βάζουμε μία μικρή ποσότητα κομπόστα βύσσινο σε ένα σκεύος και αφήνουμε να πάρει βράση μαζί με τη στέβια.
Αραιώνουμε τη ζελατίνη, ρίχνουμε στο βύσσινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά μπισκότο στο μπολ, κρέμα τυριού, ξανά μπισκότο και τελειώνουμε με την κρέμα τυριού.
Γαρνίρουμε με την κομπόστα βύσσινο.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki