![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1B-ySVqlavUNjDACx5uphlty7LdUDhIZiWAXwJICVrJOmOjSC46vQbQgaomHRcO73ERbb1RlKMZ3ry-Yf3ecyfdzcM4wt9D0biJvQ2XSavdXfWarIz8oZ1qtSMDbIF8uUoLqZMv-hiAHZa9euAHFEBKAm7xglcsSA5OuacoJloeNHPMLOv13wSKcq8g/s16000/nistisimi_skepasti_milopita.jpeg)
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE ΣΤΗ ΖΥΜΗ
Η νοστιμιά της ΦΟΒΕΡΗ!
Υλικά (για ταψάκι Νο 26)
Για τον πελτέ- 8 μήλα μεγάλα μαλακά
- 8 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλυτζάνα νερό
- λίγη κανέλλα
- 30 γρ χτυπημένα καρύδια
Για τη ζύμη
- 1 φλυτζάνα καλαμποκέλαιο ή ηλιελαιο
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη άχνη
- 1 φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.γ. βανίλια
- 8 digestive τριμμένα στο μπλέντερ
- 1/2 κιλό farin up ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι να μη κολλάει στα χέρια.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τις σιγοβραζουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός.
- Στο τελος ρίχνουμε λίγη κανέλλα και 30 γρ. τριμμένα καρύδια.
- Χτυπάμε τα υλικά μας με τη σειρά που σας γράφω μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο
- Το ένα να είναι λίγο πιο μεγάλο για να ανέβει λίγο πιο πάνω στη φόρμα.
- Παίρνουμε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο επάνω μερος του ταψιού για να σχηματίσουμε τη διάμετρο του.
- Εκεί ανοίγουμε το κάτω φύλλο λίγο πιο μεγάλο βέβαια για να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του ταψιου.
- Προσθέσουμε το πελτέ και στη συνέχεια ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε επάνω.
- Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
- Από πανω εχω βάλει άχνη και κανέλα
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqqTCqHexAukaVA9-0efgJ399RDEJm0GvEfBLourrRUPjaNAoE16L7lbMz02ubKW_N3Oh2vpf5qoDCVWZtyCutNy-2dObuC-tGKNlIwTatBbaweS9DjoJlMoc3wPqlFpoPtEZcgzGJBsheF4Bl_n70AtPRmFNmW-whfS6Ht9ch7ScgoWHdZod4BbZbrffv/w34-h34/google_news_icon.png)