ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ SUCCOTTO
Υλικά:
250 γρ. μαγιονέζα
2 αυγά βρασμένα και τριμμένα
1 καρότο τριμμένο
5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Λίγο αλάτι και πιπέρι
250 γρ. τυρί κρέμα
6 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
6 φέτες ψιλοκομμένο κίτρινο τυρί
Φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς τις κόρες)
Τριμμένο καρύδι
Λουλουδάκια από ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι αέρος
Φυλλαράκια από σπανάκι και ρόκα
Προαιρετικά: Μαύρο ψωμί του τοστ για τις στρώσεις
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τα βρασμένα και τριμμένα αυγά, το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το ψιλοκομμένο μπέικον και το ψιλοκομμένο κίτρινο τυρί.
Παίρνουμε ένα τρίτο μπολ και το ντύνουμε εσωτερικά με μεμβράνη.
Καθαρίζουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ από τις κόρες και ντύνουμε το μπολ, στον πάτο και γύρω γύρω.
Βάζουμε μια στρώση από το μείγμα μαγιονέζας και καλύπτουμε με ψωμί του τοστ.
Συνεχίζουμε με μία στρώση από το μείγμα τυρί κρέμα, καλύπτουμε με ψωμί του τοστ, μια στρώση από το μείγμα μαγιονέζας και καλύπτουμε με ψωμί του τοστ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
Την επόμενη μέρα, αναποδογυρίζουμε το μπολ σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και καλύπτουμε με μαγιονέζα.
Βάζουμε στη βάση γύρω γύρω τριμμένο καρύδι.
Στολίζουμε με λουλουδάκια από ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι αέρος και φυλλαράκια από σπανάκι και ρόκα.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι.
Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε μαύρο ψωμί του τοστ ανάμεσα στις στρώσεις (προαιρετικά).