Αφράτο Πανετόνε (Panettone)


ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΕΤΟΝΕ (PANETTONE)

Μια Συνταγή Συγκλονιστικη 100% Επιτυχημένη για το Διασημότερο Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο Γλύκισμα με υπέροχα Αρώματα, Υφή σαν Βαμβάκι και Απίστευτη γεύση που σίγουρα θα λατρέψετε! Σας δείχνω Βήμα βήμα όλη την διαδικασία ώστε να το φτιάξετε με σίγουρη Επιτυχία!

Για το Προζύμι
150 γρ Αλεύρι Σκληρό
10 γρ Ξηρή Μαγιά
150 γρ Νερό ελαφρώς Χλιαρό

Για το Πανετόνε
80 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ Μέλι
4 Κρόκους Αυγών
12 γρ Κονιάκ με 2-3 σταγόνες Πικραμυγδαλο
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι και Λεμόνι
70 γρ Χλιαρό Νερό
2 Βανίλιες
450 γρ Αλεύρι Σκληρό
Λίγο Αλάτι
100 γρ Σταγόνες Σοκολάτας
70 γρ Σταφίδες
150 γρ Αποξηραμένα Φρουτάκια Κοντιτα
1 κουτ γλυκού Βούτυρο για την Επιφάνεια του Πανετόνε

Για Διακόσμηση
150 γρ Λευκή Σοκολάτα
Κεράσια, κάστανα, Φιστίκι Αιγινης, Τρούφα
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Credits:
Bake It