ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400 γρ κανταΐφι το άνοιξα καλά σε ένα μπολ και έριξα πάνω του 200 γρ λιωμένο κρύο αγελαδινό βούτυρο.
Βουτύρωσα καλά φορμούλες και έβαλα μέσα κανταΐφι ως την μέση τους.
Στην συνέχεια τα έβαλα για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν καλά.
Για το Σιρόπι
Έβρασα 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη και μισό λεμόνι για 5 λεπτά.
Αφού κρύωσαν τα κανταΐφια τα σιρόπιασα.
Αφού κρύωσαν τα κανταΐφια τα σιρόπιασα.
Για την Κρέμα
Πήρα 1 λίτρο γάλα και σε ένα μπολ έβαλα 1 ποτήρι από το γάλα.
Έριξα μέσα 4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ με 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι και τα ανακάτεψα.
Έβαλα το υπόλοιπο γάλα με 6 κ σ ζάχαρη να ζεσταθεί και έριξα το μείγμα μέσα.
Ανακάτεψα μέχρι να πήξει.
Την κατέβασα και έριξα μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο.
Την άφησα να κρυώσει.
Αφού κρύωσε τη χτύπησα με το μίξερ και έβαλα πάνω στο καθένα κανταΐφι κρέμα.
Τέλος χτύπησα 300 γρ κρέμα γάλακτος με 50 γρ άχνη και την έβαλα από πάνω.
Διακόσμησα με φιστίκι.
Την κατέβασα και έριξα μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο.
Την άφησα να κρυώσει.
Αφού κρύωσε τη χτύπησα με το μίξερ και έβαλα πάνω στο καθένα κανταΐφι κρέμα.
Τέλος χτύπησα 300 γρ κρέμα γάλακτος με 50 γρ άχνη και την έβαλα από πάνω.
Διακόσμησα με φιστίκι.