ΣΤΡΙΦΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας φρέσκο
- 150 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1.200 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
- 200 γρ. καρυδόψιχα
- 200 γρ. σταφίδα ξανθιά
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1.5 κ.σ. κανέλλα Κεϋλάνης
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε μισή ώρα να βγάλει τα υγρά της.
- Βάζουμε τη γέμιση σε σουρωτήρι και από κάτω ένα μπολ να μαζευτούν τα υγρά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα, βουτυρώνουμε ένα, απλώνουμε άλλο ένα από πάνω και βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.
- Τυλίγουμε ρολό και βάζουμε σε ταψί Νο30.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου στις αντιστάσεις.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιγά - σιγά με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ζουμί που είχαμε στραγγίξει από τη γέμιση να πάει παντού.
- Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω άχνη και κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
Ακολουθήστε μας στο Google News