Στριφτή γλυκιά Κολοκυθόπιτα

ΣΤΡΙΦΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ 


Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας φρέσκο
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

  • 1.200 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
  • 200 γρ. καρυδόψιχα
  • 200 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1.5 κ.σ. κανέλλα Κεϋλάνης
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε μισή ώρα να βγάλει τα υγρά της.
  4. Βάζουμε τη γέμιση σε σουρωτήρι και από κάτω ένα μπολ να μαζευτούν τα υγρά.
  5. Ανοίγουμε τα φύλλα, βουτυρώνουμε ένα, απλώνουμε άλλο ένα από πάνω και βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.
  6. Τυλίγουμε ρολό και βάζουμε σε ταψί Νο30.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου στις αντιστάσεις.
  8. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιγά - σιγά με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ζουμί που είχαμε στραγγίξει από τη γέμιση να πάει παντού.
  9. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
  10. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω άχνη και κανέλα.


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget