ΕΥΚΟΛΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά:
350 γρ μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου σε σκόνη -τα κάνουμε με το μούλτι σκόνη-
30 γρ βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. κακάο
180 ml γάλα φρέσκο
Για την γέμιση:
125 γρ μασκαρπόνε,
200 ml κρέμα γάλακτος και εάν την θέλετε γλυκιά ρίχνετε 2 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
Επικάλυψη
100 γρ κουβερτούρα με 80 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ τα μπισκότα, το κακάο και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το γάλα και το ζυμώνουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας, ρίχνουμε πάνω της το μείγμα και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την κρέμα σε σαντιγί και την βάζουμε πάνω στο φύλλο!
Ρολάρουμε και το κλείνουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Φτιάχνουμε και το γλάσο:
Βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μόλις γίνει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. Βιτάμ.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Βγάζουμε τον κρύο κορμό από το ψυγείο, βγάζουμε την λαδόκολλα και τον βάζουμε πάνω σε μια σχάρα.
Ρίχνουμε το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και καρύδα.
Βγάζουμε τον κρύο κορμό από το ψυγείο, βγάζουμε την λαδόκολλα και τον βάζουμε πάνω σε μια σχάρα.
Ρίχνουμε το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και καρύδα.