Μανιτάρια ψητά στη λαδόκολλα

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


Αυτή η συνταγή για ψητά μανιτάρια είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για ένα υγιεινό και νόστιμο συνοδευτικό ή μεζέ.


Υλικά

  • 500 γραμ. μανιτάρια (λευκά ή καφέ)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα. Δεν τα πλένουμε με νερό για να μην απορροφήσουν υγρασία.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα αν είναι μεγάλα, ή στη μέση αν είναι μικρότερα.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ραντίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τα μανιτάρια σε μια στρώση.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
  7. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget