ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Αυτή η συνταγή για ψητά μανιτάρια είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για ένα υγιεινό και νόστιμο συνοδευτικό ή μεζέ.
Υλικά
- 500 γραμ. μανιτάρια (λευκά ή καφέ)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα. Δεν τα πλένουμε με νερό για να μην απορροφήσουν υγρασία.
- Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα αν είναι μεγάλα, ή στη μέση αν είναι μικρότερα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ραντίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τα μανιτάρια σε μια στρώση.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki