ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ
Αυτό το υπέροχο τιραμισού με βελούδινη κρέμα, αφράτα μπισκότα σαβαγιάρ και αρωματικό σιρόπι καφέ και κονιάκ θα σας ενθουσιάσει. Φτιάχνεται εύκολα και σερβίρεται σε ατομικά μπολάκια για μοναδική παρουσίαση.
Υλικά (για 7-8 ατομικά μπολάκια)
Για τη βάση με τα μπισκότα:- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ (400 γρ.)
Για την κρέμα:
- 1 τενεκεδάκι φυτική σαντιγί Μόρφατ (200 γρ.)
- 200 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (36%)
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 200 ml γάλα
- 2 κοφτές κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. νες καφέ
- 4-5 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το κακάο, τον νες καφέ και το κονιάκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε πολύ καλά το Μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη κρέμα.
- Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός μεσαίου ορθογώνιου ταψιού ή στα ατομικά μπολάκια (για κάθε ατομικό μπολάκι, χρησιμοποιούμε 2 μπισκότα σαβαγιάρ, σπασμένα στη μέση). Αν χρειαστεί, κόβουμε τα μπισκότα για να καλύψουμε τυχόν κενά.
- Στρώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα.
- Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή.
- Πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι κακάο την επιφάνεια του γλυκού.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Δημιουργός συνταγής: Πετρινα Μπαρδανη
Ακολουθήστε μας στο Google News!