ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- λίγο άνηθο
- 3/4 φλυτζάνι του ρύζι Καρολίνα
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
- Όταν δούμε ό,τι το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά όλο.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά το φαγητό.
- Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάτσει και είναι έτοιμο το σπανακόρυζο.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!