Αλμυρά Κρουασάν



ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Αφράτα πεντανόστιμα κρουασάν με γέμιση φέτα - γαλοπούλα!

Υλικά:
150 ml χλιαρό γάλα
8 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. γιαούρτι
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
50 γρ λιωμένο βούτυρο
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κρόκο + σουσάμι για την επάλειψη

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, με τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο να ενσωματωθεί με τη ζύμη η οποία είναι αφράτη, εύπλαστη και βουτυρένια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια μας, ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο, κάνουμε ένα σταυρό και κόβουμε τρίγωνα.
Βάζουμε στην άκρη τη γέμιση φέτα - γαλοπούλα και ρολάρουμε σε κρουασάν.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Είναι πολύ αφράτα!! Θα σας ενθουσιάσουν!!


Credits:
Παναγιωτης Παπαδακη (συνταγή)
Μαρινα Μισαηλιδου (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ