Κοκκινιστό πρασόρυζο

Πρασόρυζο

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ


Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό


Υλικά:

  • 4 - 5 πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 συσκευασία κονκασέ
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Πλένουμε και το ρύζι και το σουρώνουμε.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κονκασέ, τα πιπέρια και 4 φλ.τσ. νερό.
  5. Βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν τα πράσα και τότε προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.
  6. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι, αλατίζουμε και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
  7. Σερβίρουμε με φέτα ή ελιές!!!


ΠΗΓΗ: Ελένη Τσιουκανη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Φτιάξτε επίσης:



Σπανακόρυζο με λεμόνι