ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό
Υλικά:
- 4 - 5 πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσ. ρύζι Καρολίνα
- 1 συσκευασία κονκασέ
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Πλένουμε και το ρύζι και το σουρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κονκασέ, τα πιπέρια και 4 φλ.τσ. νερό.
- Βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν τα πράσα και τότε προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι, αλατίζουμε και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
- Σερβίρουμε με φέτα ή ελιές!!!