Αλμυρό Κέικ για όλες τις ώρες

Αφράτο Αλμυρό Κέικ με Φέτα και Λαχανικά

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ


Ένα εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ για το σπίτι, τη δουλειά ή τις συναντήσεις με φίλους. Μπορείτε να το προσαρμόσετε με τα υλικά που προτιμάτε, για να φτιάξετε κάθε φορά μια νέα εκδοχή του!


Υλικά

  • 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα 
  • 4 αυγά 
  • 1 ½ κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα 
  • 1 Βιτάμ (ή άλλο βούτυρο της επιλογής σας) 
  • 1 καρότο τριμμένο 
  • 180 γρ. φέτα 
  • 180 γρ. γκούντα 
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
  • Ρίγανη (κατά προτίμηση) 
  • Πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Λιώνουμε το Βιτάμ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά. 
  3. Σταδιακά, ρίχνουμε το αλεύρι φαρίνα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. 
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τη φέτα θρυμματισμένη, το γκούντα, την πιπεριά, τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. 
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού όταν την τρυπήσουμε. 
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε. 

Συμβουλή: 

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά της επιλογής σας, όπως ελιές, λουκάνικο ή μανιτάρια, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στο κέικ. 


Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget