
ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ για το σπίτι, τη δουλειά ή τις συναντήσεις με φίλους. Μπορείτε να το προσαρμόσετε με τα υλικά που προτιμάτε, για να φτιάξετε κάθε φορά μια νέα εκδοχή του!
Υλικά
- 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
- 4 αυγά
- 1 ½ κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 Βιτάμ (ή άλλο βούτυρο της επιλογής σας)
- 1 καρότο τριμμένο
- 180 γρ. φέτα
- 180 γρ. γκούντα
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Ρίγανη (κατά προτίμηση)
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα μέχρι να αφρατέψουν.
- Λιώνουμε το Βιτάμ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
- Σταδιακά, ρίχνουμε το αλεύρι φαρίνα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τη φέτα θρυμματισμένη, το γκούντα, την πιπεριά, τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού όταν την τρυπήσουμε.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Συμβουλή:
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά της επιλογής σας, όπως ελιές, λουκάνικο ή μανιτάρια, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στο κέικ.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
