Μηλόπιτα (Κέικ με μήλα)

Αφράτη μηλόπιτα με αρώματα κανέλας και γαρίφαλου

ΜΗΛΟΠΙΤΑ (ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΑ)


Αφράτη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και γαρίφαλου, γεμάτη κομματάκια μήλου που λιώνουν στο στόμα. Ιδανική για να συνοδεύσει το πρωινό σας ή το απογευματινό σας καφέ.


Υλικά

  • 4 αυγά 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • 2 κ.γ. κανέλα 
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 4 ποτήρια που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 4 μήλα, κομμένα σε κυβάκια 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιήσουμε). 
  4. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. 
  5. Τέλος, ρίχνουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε ελαφρά να διανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα. 
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. 

Αφράτη μηλόπιτα με αρώματα κανέλας και γαρίφαλου
Αφράτη μηλόπιτα με αρώματα κανέλας και γαρίφαλου
Αφράτη μηλόπιτα με αρώματα κανέλας και γαρίφαλου

Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget