ΜΗΛΟΠΙΤΑ (ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΑ)
Αφράτη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και γαρίφαλου, γεμάτη κομματάκια μήλου που λιώνουν στο στόμα. Ιδανική για να συνοδεύσει το πρωινό σας ή το απογευματινό σας καφέ.
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 ποτήρια που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 4 μήλα, κομμένα σε κυβάκια
- Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιήσουμε).
- Κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Τέλος, ρίχνουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε ελαφρά να διανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google News!