ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Μετράμε όλα τα υλικά με το κουπάκι του γιαουρτιού 200 γρ. όπου έχει Κ είναι το κουπάκι γεμάτο μέχρι το χείλος.
1 Κ αλεύρι + 1 κ.σ. γεμάτο γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 Κ φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. καρύδια χοντρό τριμμένα
μισό κ.γλ. κανέλα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. σόδα
μια βανίλια μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
μισό Κ ζάχαρη
3 αυγά μεγάλα χτυπημένα με την ζάχαρη
1 Κ γιαούρτι αγελαδινό 2/%
1 Κ αραβοσιτέλαιο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αραβοσιτέλαιο και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Αλείφουμε ταψί 30 Χ 20εκ. με κρύο βιτάμ, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 30-35 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα βγάζουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι
3 Κ ζάχαρη
2 Κ νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε για 5 λεπτά μετράμε από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι κρύα καρυδόπιτα.
Credits:
Πετρινα Μπαρδανη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ