Υλικά
6 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη (1 κιλό καθαρό βάρος)
6 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη (1 κιλό καθαρό βάρος)
150 γρ ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Τα σοτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσουν.
(Αν θέλουμε βάζουμε καρύδια και σταφίδες.).
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, βάζουμε τα μήλα και τα απλωνουμε σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας.
Παντεσπάνι
3 αυγά
Παντεσπάνι
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 μλ γάλα
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
1 και μισό ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι, αδειάζουμε πάνω από τα μήλα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των μήλων.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς για 20 λεπτα περίπου η μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα από πάνω, αναποδογυρίζουμε, βγαζουμε την λαδόκολλα που ήταν κάτω στο ταψί και τυλίγουμε ρόλο.
Βγάζουμε και τη δεύτερη λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλιζουμε με άχνη και κανέλα.