ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έφτιαξα πρώτα το παντεσπάνι:
Χτύπησα 5 ΑΥΓΑ με 125 γρ ΖΑΧΑΡΗ και μια ΒΑΝΙΛΙΑ.
Σταμάτησα το μίξερ και έριξα 155 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑΠ κοσκινισμένο σε δόσεις ενώ ανακάτευα με μαρίζ απαλά.
Έβαλα στο τσέρκι μου λαδόκολλα, έριξα το μίγμα και το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
Το έβγαλα, το άφησα να κρυώσει και το έκοψα στην μέση για να έχω δύο πάτους.
Συνέχισα έκανα την Κρέμα:
Πήρα 1 κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ και έβαλα λίγο σε ένα μπολ .
Έριξα μέσα 4 γεμάτες κ.σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ με 2 γεμάτες κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ και τα ανακάτεψα.
Έβαλα το υπόλοιπο ΓΑΛΑ στην εστία με 6 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ να ζεσταθεί.
Έριξα το μείγμα (ΚΟΡΝ - ΑΛΕΥΡΙ) ανακάτευα και όταν έπηξε την κατέβασα από τη φωτιά και έριξα μέσα 1 ΒΑΝΙΛΙΑ και 50 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ σε κομματάκια.
Έριξα μέσα λίγες σταγόνες έτοιμη ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
Έβαλα τον ένα πάτο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ στο τσέρκι, έριξα καυτή την ΚΡΕΜΑ και πάνω στην κρέμα έβαλα το άλλο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ. Το πάτησα να κολλήσει καλά πάνω στην κρέμα.
Το άφησα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Έκανα και τη Σαντιγί:
Χτύπησα ένα ΜΟΡΦΑΤ μεταλλικό κουτί με 2 φλυντζ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ και πρόσθεσα μέσα 100 γρ ΚΑΡΑΜΕΛΑ έτοιμη.
Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο, το έβγαλα από το τσέρκι, το μετέφερα σε πιατέλα και έβαλα πάνω και δίπλα ΣΑΝΤΙΓΙ.
Καβούρδισα και ΑΜΥΓΔΑΛΑ, τα χτύπησα στο μούλτι και τα έβαλα γύρω - γύρω και λίγο πάνω.
Τέλος διακόσμησα με ΚΑΡΑΜΕΛΑ.