ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 1 κιλό πράσα
- 4 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 2 ποτήρια νερό
Για τους Κεφτέδες
- 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- μια σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 αυγό
- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
- 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 5 φρυγανιές, τριμμένες
- 1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ο κιμάς να είναι αφράτος.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα πράσα.
- Στη συνέχεια τα πλάθουμε και τα μισοτηγανίζουμε.
- Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε τα πράσα.
- Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 3 - 4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κόκκινο πιπέρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσεις.
- Ρίχνουμε τα πράσα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τους κεφτέδες ανάμεσα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.
- Τα 10 τελευταία λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
Ακολουθήστε μας στο Google News!