ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
70 - 75 μέτρια αμπελόφυλλα πλυμένα, τα βράζω λίγα - λίγα σε νερό που βράζει μέχρι αλλάξουν χρώμα
1 νεροπότηρο ρύζι πλυμένο, εγώ βάζω μιξ ρυζιού κίτρινο - μπασμάτι - γλασέ
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
100 μλ ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο
φύλλα από 5 - 6 κλαδάκια δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλατοπίπερο
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό από 1/2 λεμόνι
Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Προσθέτω το ρύζι, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το χυμό, 1 και μισό ποτήρι νερό.
Αφήνω να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.
Βάζω τα μυρωδικά ανακατεύω και σβήνω.
Αφήνω να κρυώσει.
Γεμίζω τα φύλλα με 1 κ.γ. γέμιση, τυλίγω βάζω σε μια σειρά στο ταψί (γέμισα περίπου 60 ντολμαδάκια).
Τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν τα απλώνω πάνω από τα σαρμαδάκια.
Βάζω 2 ποτήρια νερό και λίγο λάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σβήνω το φούρνο, αφαιρώ τα φύλλα που κάλυψα τα ντολμαδάκια και αφήνω το ταψί μέσα στον φούρνο.
Credits:
Πετρινα Μπαρδανη
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Σβήνω το φούρνο, αφαιρώ τα φύλλα που κάλυψα τα ντολμαδάκια και αφήνω το ταψί μέσα στον φούρνο.
Credits:
Πετρινα Μπαρδανη
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!