ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έφτιαξα την Κρέμα:
Πήρα 1 λίτρο γάλα φρέσκο και έριξα μέσα 80 γρ. Κάστερ πάουντερ, 6 κ.σ. ζάχαρη, 3 κ.σ. κακάο, τα ανακάτεψα και τα έβαλα στην εστία στο χαμηλό.
Έβρασα την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις έπηξε την κατέβασα και έριξα μέσα 50 γρ. βούτυρο και 100 γρ. κουβερτούρα.
Πήρα το σκεύος μου, έβαλα μια στρώση μπισκότα και απάνω κρέμα και συνέχισα μπισκότα - κρέμα μέχρι να γίνουν 5 στρώσεις.
Το άφησα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα ψυγείο για 1 ώρα.
Το άφησα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια έφτιαξα το γλάσο:
Έβαλα στην εστία σε κατσαρολάκι 200 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Έσπασα μέσα 160 γρ κουβερτούρα ενώ ανακάτευα μέχρι να γίνει το γλάσο.
Έβαλα στην εστία σε κατσαρολάκι 200 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Έσπασα μέσα 160 γρ κουβερτούρα ενώ ανακάτευα μέχρι να γίνει το γλάσο.
Κατέβασα από τη φωτιά και έριξα μέσα 2 κ.σ. Βιτάμ.
Ανακάτευα μέχρι να κρυώσει.
Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο, έβγαλα τη μεμβράνη, το αναποδογύρισα στην πιατέλα και εριξα πάνω το γλάσο.
Τέλος έβαλα ψιλοκομμένα καρύδια στα πλάγια και λίγα από πάνω.
Τέλος έβαλα ψιλοκομμένα καρύδια στα πλάγια και λίγα από πάνω.