ΣΙΣΑΜΩΤΑ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Τραγανά, νόστιμα, υγιεινά και φυσικά νηστίσιμα!!
Τα λαδερά κουλουράκια είναι τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται για πολλές μέρες.
Ιδανικά για πρωινό και για τον καφέ μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
150 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη λευκή
50 γρ. ζάχαρη καστανή
420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κγ κανέλα
1 κγ κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κγ κοφτό σόδα μαγειρική
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 κούπα σουσάμι άψητο
Πρώτα τα υγρά υλικά με την ζάχαρη, αφού πρώτα διαλύσουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε ελάχιστα ίσα - ίσα μέχρι να ενωθούν.
Δεν παραζυμώνουμε για να μην βγει το λάδι (δεν θα πετύχουν).
Πλάθουμε κουλουράκια σε ο,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180° με αέρα για 20 - 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.
Credits:
Siarka Sofia
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
150 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη λευκή
50 γρ. ζάχαρη καστανή
420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κγ κανέλα
1 κγ κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κγ κοφτό σόδα μαγειρική
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 κούπα σουσάμι άψητο
Πρώτα τα υγρά υλικά με την ζάχαρη, αφού πρώτα διαλύσουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε ελάχιστα ίσα - ίσα μέχρι να ενωθούν.
Δεν παραζυμώνουμε για να μην βγει το λάδι (δεν θα πετύχουν).
Πλάθουμε κουλουράκια σε ο,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180° με αέρα για 20 - 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.
Credits:
Siarka Sofia
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!