
ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΙΣΑΜΩΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Τραγανά, νόστιμα και αρωματικά!
Αυτά τα υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια είναι ιδανικά για τον καφέ αλλά και για όλες τις ώρες!
Φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται φρέσκα για μέρες, κερδίζοντας κάθε στιγμή την καρδιά σας!
Υλικά
Για τη ζύμη
Για το πασπάλισμα


- 150 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λευκή ζάχαρη
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτή μαγειρική σόδα
Για το πασπάλισμα
- 1 κούπα άψητο σουσάμι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε ελαφρά, μόνο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποφεύγουμε το υπερβολικό ζύμωμα για να μη βγάλει το ζυμάρι τα λάδια του.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε (πλεξούδες, στριφτάρια, δαχτυλίδια).
- Βουτάμε κάθε κουλουράκι στο σουσάμι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν φρέσκα.


Δημιουργός συνταγής: Siarka Sofia
