ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά για 40 Λουκανικοπιτάκια
Η γνωστή ζύμη:
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
1 κούπα γάλα χλιαρό,
1/2 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
αλεύρι όσο πάρει ώστε να μην κολλάει η ζύμη, περίπου 600 γρ
2 πακέτα λουκάνικα κοκτέιλ
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτω τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Αφήνω σκεπασμένο να φουσκώσει.
Ανοίγω με τον πλάστη χοντρό φύλλο, βάζω πάνω το καπάκι από την κατσαρόλα, παταω να κοπεί στρογγυλός δίσκος και χαράζω με το μαχαίρι σταυρωτά.
Βάζω σε κάθε άκρη κέτσαπ, μουστάρδα και ένα λουκάνικο και τυλίγω.
Τοποθετώ σε λαδόκολλα, αλείφω με αυγό αραιωμένο με 1 κουταλιά νερό, πασπαλίζω με σουσαμι και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!