ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
Υλικά
Για το παντεσπάνι- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρινάπ)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 4 κ.σ. λάδι
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 1 βανίλια
Για την κρέμα
- 40-50 γρ. κρέμα αραβοσίτου (κάστερ πάουντερ)
- 500 ml γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Για τη σαντιγί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο (γκανάς)
- 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, αφού τα έχουμε κοσκινίσει, και ανακατεύουμε απαλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα 26 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
- Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη που να ακουμπάει την επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι στη μέση και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
- Όταν η κρέμα έχει κρυώσει καλά, τη χτυπάμε με το μίξερ για να γίνει λεία.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν καλά οι δύο κρέμες.
- Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς και να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τη γκανάζ επάνω στην τούρτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Διακοσμούμε με τρούφα ή ξυσμένη σοκολάτα αν θέλουμε.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για ακόμα 1 ώρα πριν την σερβίρουμε.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη και είναι πεντανόστιμη!
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!