Τούρτα Κωκ

Κλασική Τούρτα Κωκ με Κρέμα Βανίλιας και Γκανάζ Σοκολάτας

ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ


Αυτή η λαχταριστή τούρτα Κωκ με αφράτο παντεσπάνι, κρέμα βανίλιας και σοκολατένιο γλάσο θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση της και την απολαυστική της υφή. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρινάπ)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. λάδι

Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα
  • 40-50 γρ. κρέμα αραβοσίτου (κάστερ πάουντερ)
  • 500 ml γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για τη σαντιγί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο (γκανάς)
  • 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. λάδι


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
    • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
    •  Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, αφού τα έχουμε κοσκινίσει, και ανακατεύουμε απαλά. 
    • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
    • Βουτυρώνουμε μία φόρμα 26 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα. 
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά. 
    • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

    Για το σιρόπι
    1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια για 5 λεπτά. 
    2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

    Για την κρέμα
    1. Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
    2. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη που να ακουμπάει την επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα.

    Για τη σαντιγί:
    1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. 
    2. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.

    Συναρμολόγηση της τούρτας:
    1. Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι στη μέση και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι. 
    2. Όταν η κρέμα έχει κρυώσει καλά, τη χτυπάμε με το μίξερ για να γίνει λεία. 
    3. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν καλά οι δύο κρέμες. 
    4. Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. 
    5. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

    Για το γλάσο (γκανάς):
    1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς και να γίνει λείο το μείγμα. 
    2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. 
    3. Ρίχνουμε τη γκανάζ επάνω στην τούρτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
    4. Διακοσμούμε με τρούφα ή ξυσμένη σοκολάτα αν θέλουμε.
    5. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για ακόμα 1 ώρα πριν την σερβίρουμε.

    Η τούρτα μας είναι έτοιμη και είναι πεντανόστιμη! 
    Καλή απόλαυση!

    Κλασική Τούρτα Κωκ με Κρέμα Βανίλιας και Γκανάζ Σοκολάτας

    Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

    Δείτε επίσης:

    Recent Posts Widget