ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Μετράμε όλα τα υλικά με το κουπάκι του γιαουρτιού 200 γρ.
Όπου έχει Κ είναι το κουπάκι γεμάτο μέχρι το χείλος.
Υλικά
1 Κ αλεύρι + 1 κ.σ. γεμάτο γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 Κ φρυγανιά τριμμένη
200 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. σόδα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
Μισό Κ ζάχαρη
3 αυγά μεγάλα χτυπημένα με την ζάχαρη
1 Κ γιαούρτι αγελαδινό 2/%
1 Κ αραβοσιτέλαιο
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Αλείφουμε ταψί 30 Χ 20εκ. με κρύο βιτάμ.
Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 30 - 35 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα και βγάζουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι
3 Κ ζάχαρη
2 Κ νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε για 5 λεπτά, μετράμε από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι - κρύα καρυδόπιτα.
Credits:
Πετρινα Μπαρδανη
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!