ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ
Είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο.
Φυσικά με το αρνάκι και το κατσικάκι είναι πολύ ανώτερο αλλά είναι και πιο βαρύ.
Υλικά
- 1/2 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 5 - 6 αγκινάρες φρέσκιες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 1 γεμάτο κ.γ. κορν φλάουρ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει το μισό για 20 λεπτά.
- Έχουμε καθαρίσει τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα πράσινα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Ψήνουμε έως ότου μαλακώσουν οι αγκινάρες.
- Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει μέσα και ρίχνουμε ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας.
- Στη συνέχεια γυρίζουμε στη κατσαρόλα το αβγολέμονο και κουνάμε για δύο-τρία λεπτά για να δέσει η σαλτσούλα.
Εγινε μπουκιά και συχώριο πεντανόστιμο!
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki