ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Μια απολαυστική τυρόπιτα με τραγανή σφολιάτα και πλούσια γέμιση φέτας, ιδανική για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 1 συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα)
- 3 αυγά
- ½ ποτήρι γάλα
- 500 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας στο ταψί.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
- Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, ανάλογα με τον φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News!