Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη Τυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας

Τραγανή τυρόπιτα με σφολιάτα και πλούσια γέμιση φέτας

ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Μια απολαυστική τυρόπιτα με τραγανή σφολιάτα και πλούσια γέμιση φέτας, ιδανική για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα.


Υλικά

  • 1 συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 3 αυγά
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας στο ταψί.
  5. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. 
  6. Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, ανάλογα με τον φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget