ΝΟΣΤΙΜΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
Υλικά:
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
- αλάτι
- ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γραμ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 850 ml νερό
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το καρότο και το λάχανο και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει το όγκο του.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ένα λεπτό.
- Συνεχίζουμε με τον πελτέ σοτάρουμε για 1 λεπτό χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ζεστό.
- Όσο είναι ακόμα ζουμερό,αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με τυρί φέτα!!!
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
Φτιάξτε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!