Νηστίσιμη Μηλόπιτα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (αν σάς αρέσει πολύ γλυκό, βάλτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής + 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια και 1/2 αλεύρι + 1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι

Γέμιση
2 - 3 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια σοταρισμένα στο τηγάνι με 2 - 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα και τριμμένη καρύδα τόσο όσο να μην έχει υγρά.
Βάζουμε κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η γέμιση μας .

Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μισό μείγμα και ψήνουμε για ένα τέταρτο, στους 180 βαθμούς,.
Βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε τη γέμιση με απαλές κινήσεις, ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 - 25 λεπτά στο δικό μου φούρνο.

Σημείωση:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με ό,τι άλλο φρούτο θέλετε ή μόνο με μαρμελάδα 20 0- 300 γραμμάρια.
Καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να την φτιάξουν!


Credits:
Lilqna Petrova