ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ βούτυρο αγελάδος (λιωμένο)
γέμιση
400 γρ καρύδι τριμμένο
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουτ γλυκού κανέλα
1/4 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ)
για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μέλι
(Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά)
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ βούτυρο αγελάδος (λιωμένο)
γέμιση
400 γρ καρύδι τριμμένο
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουτ γλυκού κανέλα
1/4 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ)
για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μέλι
(Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά)
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο.
Τοποθετούμε από πάνω ακόμα ένα φύλλο, ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια χούφτα από τη γέμιση.
Διπλώνουμε ρόλο και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που μας έχει μείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια περίπου ώρα.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιρόπι.
Ζεστό γλυκό, ζεστό σιρόπι
Διπλώνουμε ρόλο και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που μας έχει μείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια περίπου ώρα.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιρόπι.
Ζεστό γλυκό, ζεστό σιρόπι