Κέικ μπανάνα - σοκολάτα


ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά
200 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
130 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ ‏άγλυκο κακάο
3/4 κ.γ. ‏baking powder
3/4 κ.γ. ‏σόδα
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλη μπανάνα πολτοποιημένη
120 ml ‏ζεστό νερό
60 ml ‏γάλα
60 ml ‏σπορέλαιο
3/4 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το κατά μέρος.
Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το αυγό, το γάλα, το ζεστό νερό, το γάλα και ανακατέψτε καλά με το σύρμα.
Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υγρό αυτό μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 και ψήστε για 1 ώρα περίπου.