ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθος
- 2 μέτρια αυγά
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για το μείγμα ζύμης:
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 400 γρ. νερό
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- 270 γρ. γιαούρτι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ. σουσάμι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στραγγίζουμε τα υγρά με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.
- Ρίχνουμε τα αυγά τις δύο κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
- Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46×38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.
Δείτε κι αυτές τις υπέροχες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο:
Credits:
Eλενη Tσιουκανη