ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
Υλικά
1 συσκευασία σαβαγιάρ
350 ml γάλα
30 ml λικέρ λεμόνι (προαιρετικά)
(για την σαντιγί)
450 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Εσάνς λάιμ
Για την κρέμα λεμονιού
5 κρόκοι αυγών
2 ολόκληρα αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
220 γρ ζάχαρη
110 γρ χυμό λεμονιού
60 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα λεμονιού.
Υλικά
1 συσκευασία σαβαγιάρ
350 ml γάλα
30 ml λικέρ λεμόνι (προαιρετικά)
(για την σαντιγί)
450 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Εσάνς λάιμ
Για την κρέμα λεμονιού
5 κρόκοι αυγών
2 ολόκληρα αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
220 γρ ζάχαρη
110 γρ χυμό λεμονιού
60 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα λεμονιού.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο) και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περνάμε την κρέμα από σουρωτήρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και την εσανς λάιμ και χτυπάμε σε σαντιγί.
Σε μπόλ ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ λεμονιού.
Στο μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και την εσανς λάιμ και χτυπάμε σε σαντιγί.
Σε μπόλ ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ λεμονιού.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ και στρώνουμε σε πυρέξ.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα λεμονιού και μετά την σαντιγύ.
Ακόμα μια στρώση σαβαγιάρ, κρέμα λεμονιού και σαντιγύ.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.