ΙΣΛΙ Ή ΦΟΙΝΙΚΙΑ (ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ)
Η γεύση τους είναι σαν σιροπιασμένο μπισκότο γεμιστό με καρύδια!!
Υλικά για τη ζύμη
500 γμ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό φυτικό μισό αγελαδινό)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
Μισό κγ αμμωνία (ή μισό κγ σόδα)
1 φακελάκι μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι γοχ
(το γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό από φρέσκο χυμό πορτοκάλι)
500 γμ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό φυτικό μισό αγελαδινό)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
Μισό κγ αμμωνία (ή μισό κγ σόδα)
1 φακελάκι μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι γοχ
(το γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό από φρέσκο χυμό πορτοκάλι)
Γέμιση
200 γμ καρύδια στο μουλτι
3 κγ ζάχαρη
1 κγ κανέλλα
Μισό κγ γαρύφαλλα
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
Ενάμιση ποτήρι νερό
2 ξύλα κανέλλα
Φλούδα πορτοκάλι
Μισό ποτήρι μέλι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω με την ζάχαρη.
Προσθέτω τα υγρά και τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι
Ανοίγω πιτάκι, βάζω 1 κ.γ. γέμιση, κλείνω και το τσιμπάω με το τσιμπιδάκι.
Ανοίγω πιτάκι, βάζω 1 κ.γ. γέμιση, κλείνω και το τσιμπάω με το τσιμπιδάκι.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά το πρώτο ταψί και 20 λεπτά τα υπόλοιπα δύο.
Τα αφήνω να κρυώσουν
Βράζω το σιρόπι για 7 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Το συντηρώ ζεστό στο χαμηλό της εστίας και βουτάω τα Ισλί 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Βγαίνουν 80 τεμάχια.
Credits:
Κωνσταντινιά ΠΚ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Το συντηρώ ζεστό στο χαμηλό της εστίας και βουτάω τα Ισλί 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Βγαίνουν 80 τεμάχια.
Credits:
Κωνσταντινιά ΠΚ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ