ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους ή μικρές φέτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3 με 4 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε φέτες
1 κύβο gel λαχανικών
1/2 κούπα λευκό καλό κρασί
2 λεμόνια μέτρια το χυμό τους
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ρίγανη και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους ή μικρές φέτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3 με 4 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε φέτες
1 κύβο gel λαχανικών
1/2 κούπα λευκό καλό κρασί
2 λεμόνια μέτρια το χυμό τους
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ρίγανη και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποίησα wok) ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο χυμό των λεμονιων διαλύουμε τη μουστάρδα και την προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
Χαμηλώνουμε αρκετα τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, τσεκάρουμε το κοτόπουλο πάντα.
Εγώ το βγάζω απ το ζεστό μάτι για να κρατήσει λίγο ζουμακι, να μην το πιει όλο.
Γίνεται πολύ νόστιμο!!
Γίνεται πολύ νόστιμο!!
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia