ΥΠΕΡΟΧΟΙ, ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Οι καλύτεροι λουκουμάδες που θα έχετε φτιάξει ποτέ!!
Δοκιμάστε τους κι εσεις για σίγουρη επιτυχία και καταπληκτικό αποτέλεσμα!
Υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ έβαλα Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
240 γρ. χλιαρό νερό
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Μια φέτα λεμόνι
2 φιλαράκια αρμπαρόριζα (προαιρετικά - δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα)
2 κ.σ. Ανθόνερο (προαιρετικά)
2 κ.σ. μέλι (μονο όταν το σιρόπι έχει κρυώσει λίγο)
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μέλι και το ελαιόλαδο.
Φέρνω μερικές στροφές να ανακατευτούν.
Προσθέτω το χλιαρό νερό και γάλα, ανακατεύω και στο τέλος προσθέτω το αλάτι.
Χτυπάω στη δυνατή ταχύτητα για δύο λεπτά.
Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1,5 - 2 ώρες.
Ζεσταίνω μπόλικο ηλιέλαιο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και μόλις κάψει κόβω τους λουκουμάδες.
Βουτάω την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζω προς τα πάνω.
Τη ζύμη που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα την κόβω με ένα κουταλάκι του γλυκού και την ρίχνω στο καυτό λάδι.
Έχω κι ένα φλιτζανάκι με ηλιέλαιο δίπλα μου και βουτάω το κουταλάκι συχνά εκεί μέσα για να κόβονται πιο εύκολα οι λουκουμάδες.
Τηγανίζω μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσάφι χρώμα οι λουκουμάδες μου ανακατεύοντας τους συχνά, αφού πρώτα ανέβουν στην επιφάνεια και πάρουν στρογγυλό σχήμα.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εγώ δεν τους σιροπιάζω αλλά τους σερβίρω με μελι, καρύδια, κανέλα ή και λιωμένη σοκολάτα με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.