ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ - ΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 300 γρ καπνιστό κοτόπουλο
- 500 γρ πατάτες
- 3 παντζάρια
- 3 καρότα
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά
- 5 αυγά
- 300 γρ αγγουράκια τουρσί
- 250 γρ μαγιονέζα
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε ξεχωριστά τις πατάτες πλυμένες με τη φλούδα, τα παντζάρια, τα καρότα και τα αυγά.
- Αφού βράσουν ξεφλουδίζουμε όπως είναι ζεστές οι πατάτες και τις τρίβουμε όπως και τα υπόλοιπα, Από τα τρία αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους για το ντεκόρ.
- Τα παντζάρια τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σίτα να στραγγίσουν.
- Τρίβουμε το κοτόπουλο ή το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρά κυβάκια.
- Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε.
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι.
- Σε αποσπώμενη φόρμα ή τσέρκι βάζουμε σε στρώσεις τα υλικά και κάθε ένα που βάζουμε απλώνουμε μαγιονέζα με το γιαούρτι.
- Ξεκινάω με μια στρώση πατάτες, αγγουράκια, κοτόπουλο, πατάτες, καρότα, κρεμμυδάκια, πατάτες, αγγουράκια, κοτόπουλο, αυγά και τελειώνουμε με μαγιονέζα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
- Βγάζουμε το τσέρκι και απλώνουμε στα πλαϊνά μαγιονέζα.
- Έχουμε κόψει δυο λωρίδες χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στην επιφάνεια σταυρωτά. Βάζουμε προσεχτικά στις τέσσερις γωνίες το τριμμένο παντζάρι αφαιρούμε τις λωρίδες χαρτιού και βάζουμε τα τριμμένα ασπράδια αυγού.
- Στολίζουμε με λουλούδια που φτιάχνουμε από ραπανάκι και μάραθο .
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni