ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο στα δύο
1 ποτήρι νερού κρασί (σήμερα έβαλα κόκκινο )
5 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε πλύνει και στραγγίσει το κοτόπουλο.
Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε πλύνει και στραγγίσει το κοτόπουλο.
Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το δεντρολίβανο και το αδειάζουμε στη γάστρα.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το δεντρολίβανο και το αδειάζουμε στη γάστρα.
Κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και να μείνει με την σαλτσούλα του.
Εάν έχει πολύ ζουμάκι δυναμώνουμε τη θερμοκρασία για λίγη ώρα.
Εάν θέλουμε αφαιρούμε το κοτόπουλο, σουρώνουμε το ζουμάκι και το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή το αφήνουμε έτσι.
Το συνόδευσα με πατάτες φούρνου και άγρια χόρτα .
Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και να μείνει με την σαλτσούλα του.
Εάν έχει πολύ ζουμάκι δυναμώνουμε τη θερμοκρασία για λίγη ώρα.
Εάν θέλουμε αφαιρούμε το κοτόπουλο, σουρώνουμε το ζουμάκι και το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή το αφήνουμε έτσι.
Το συνόδευσα με πατάτες φούρνου και άγρια χόρτα .
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni