ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ!
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό φύλλο κρούστας
400 γρ καρύδι
250 γρ αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
4 κουταλιές ζάχαρη
ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
5 γαρυφαλάκια
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μέλι
Βράζουμε 7 με 8 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό φύλλο κρούστας
400 γρ καρύδι
250 γρ αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
4 κουταλιές ζάχαρη
ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
5 γαρυφαλάκια
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μέλι
Βράζουμε 7 με 8 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Λαδώνουμε κάθε φύλλο και 2 - 2, τα διπλώνουμε στη μέση, βάζουμε τη γέμιση στη μισή επιφάνεια του φύλλου και τυλίγουμε ρολάκια.
Λαδώνουμε κάθε φύλλο και 2 - 2, τα διπλώνουμε στη μέση, βάζουμε τη γέμιση στη μισή επιφάνεια του φύλλου και τυλίγουμε ρολάκια.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, τα λαδώνουμε, τα κόβουμε, βάζουμε μερικά γαρυφαλάκια εδώ κι εκεί και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 με 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε μερικές ώρες να τραβήξει.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε μερικές ώρες να τραβήξει.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni