ΣΠΑΝΑΚΟΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ
Υλικά για φύλλο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1 καπάκι ούζο
αλεύρι χωριάτικο για φύλλο, όσο πάρει
Βάζουμε τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε περίπου μια ωρίτσα.
Στη συνέχεια την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και την ανοίγουμε σε φύλλα όσα και τα κομμάτια μας.
Για να γίνει τραγανή όταν την ανοίγουμε πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με νισεστέ.
Σε κάθε φύλλο βάζουμε περίπου 2 κ.σ. από τη γέμιση και το τυλίγουνε σε κορδόνια, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί κυκλικά.
Την αλείφουμε με λίγο λαδάκι, την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και λίγο μαυροκούκι για την γεύση και την ψήνουμε στους 180c στις αντιστάσεις περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει.
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι τσιγαρισμένο
1 πράσο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
μπόλικο άνηθο
250 gr ανθότυρο
1 κ.σ. κοπανιστή Μυκόνου
1 αυγό
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλατοπίπερο
λαδάκι
Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι.
Προσθέτουμε και το σπανάκι να τσιγαριστεί λίγο κι' αυτό.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει καλά.
Μόλις είναι σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό χτυπημένο, τον άνηθο, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο.
Το ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε την πίτα μας.
Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.