TORRONE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Ένα απολαυστικό γλυκό με δύο είδη σοκολάτας και τραγανά φουντούκια, που λιώνει στο στόμα. Αυτή η εκδοχή του torrone είναι ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας και της πραλίνας. Το τέλειο κέρασμα για κάθε περίσταση!
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα
- 250 γρ. Nutella
- 80 γρ. ολόκληρα φουντούκια
- 40 γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια μικρή ορθογώνια φόρμα σιλικόνης ή μιας χρήσης αλουμινίου, καλύπτοντας το εσωτερικό με κυκλικές κινήσεις.
- Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να στραγγίσει η περιττή σοκολάτα πίσω στο μπεν μαρί.
- Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μεταξύ, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την αφήνουμε να χλιαρύνει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τη Nutella και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίχνουμε τα ολόκληρα και τα χοντροσπασμένα φουντούκια στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα με τη λευκή σοκολάτα και τα φουντούκια στη φόρμα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
- Λιώνουμε ξανά την υπόλοιπη κουβερτούρα που κρατήσαμε και την αδειάζουμε πάνω από το γλυκό, δημιουργώντας την τελευταία στρώση σοκολάτας.
- Για να ξεφορμάρουμε, αν χρησιμοποιούμε φόρμα αλουμινίου, κόβουμε το αλουμίνιο προσεκτικά για να απελευθερωθεί το γλυκό. Σε φόρμα σιλικόνης, απλώς τραβάμε προσεκτικά τις άκρες.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα αλουμινίου, το ξεφορμάρισμα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά με λίγη προσοχή το αποτέλεσμα αξίζει!
Δημιουργός συνταγής: Πετρινα Μπαρδανη
Ακολουθήστε μας στο Google News!