Torrone Σοκολάτας με Φουντούκια



TORRONE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


Ένα απολαυστικό γλυκό με δύο είδη σοκολάτας και τραγανά φουντούκια, που λιώνει στο στόμα. Αυτή η εκδοχή του torrone είναι ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας και της πραλίνας. Το τέλειο κέρασμα για κάθε περίσταση!


Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 250 γρ. Nutella
  • 80 γρ. ολόκληρα φουντούκια
  • 40 γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  2. Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια μικρή ορθογώνια φόρμα σιλικόνης ή μιας χρήσης αλουμινίου, καλύπτοντας το εσωτερικό με κυκλικές κινήσεις. 
  3. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να στραγγίσει η περιττή σοκολάτα πίσω στο μπεν μαρί.
  4. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο μεταξύ, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την αφήνουμε να χλιαρύνει ελαφρώς. 
  6. Προσθέτουμε τη Nutella και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Ρίχνουμε τα ολόκληρα και τα χοντροσπασμένα φουντούκια στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα με τη λευκή σοκολάτα και τα φουντούκια στη φόρμα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  9. Λιώνουμε ξανά την υπόλοιπη κουβερτούρα που κρατήσαμε και την αδειάζουμε πάνω από το γλυκό, δημιουργώντας την τελευταία στρώση σοκολάτας.
  10. Για να ξεφορμάρουμε, αν χρησιμοποιούμε φόρμα αλουμινίου, κόβουμε το αλουμίνιο προσεκτικά για να απελευθερωθεί το γλυκό. Σε φόρμα σιλικόνης, απλώς τραβάμε προσεκτικά τις άκρες.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα αλουμινίου, το ξεφορμάρισμα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά με λίγη προσοχή το αποτέλεσμα αξίζει!

TORRONE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Πετρινα Μπαρδανη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget