Υλικά
4 αυγά
265 γρ. ζάχαρη
115 κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανιλετα φακελακι η 2 καψουλακια βανιλιας
130 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
50 γρ.αμυγδαλο τριμμένο καλά
3 κουταλάκια μπεικιν
1/4 κουταλάκι μαστίχα
1/4 κουταλάκι μαχλεπι
1/4 κουταλάκι κακουλέ
Γλάσο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ.περιπου νερό
1 κουταλάκι λικέρ μαστίχας η λίγο σκόνη
αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση
Ψησιμο στους 170 εστια πανω κατω για 40 λεπτα περιπου
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Credits:
Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού